zaglavlje.jpg

 

XYPEX® tehnologija hidroizolacije i zaštite betona kristalizacijom

 

Home

Proizvodi

Dokumenti

Aplikacije

Projekti

Predavanja

Media

FAQ's

O nama

 

 

Kako primjeniti XYPEX® tehnologiju

Kontaktirajte nas:

 

 

telefon.jpg01-3041400

 

 

telefax.jpg01-3041402

 

 

e-mail.gifinfo@xypex.hr

 

www.logo-xypex.jpg.com

 

Zelena gradnja-hr.jpg

HIDROIZOLACIJA XYPEX® KAO DODATAK BETONU

aplikacija-admix.jpgVelika većina novih projekata izgradnje, gdje je korišten sustav tehnologije XYPEX® kristalizacije betona, imaju rješenje vodonepropusnosti koristeći materijal XYPEX® Admix. Tako se ugradnja betona i izrada hidroizolacija javljaju istovremeno na gradilištu.

 

To ne samo da ubrzava proces izgradnje, već i ostvaruje pogodnost postojanja samo jedna odgovorne tvrtka za hidroizolacijski sustav projekta, a ne tri odvojene tvrtke (projektant, proizvođač i izvođač) u odnosu na sustav membrana.

 

Sve nove građevine imaju projektno specifičan dizajn i specifikaciju. Jedan od elemenata projekta je i količina materijala XYPEX® Admix u betonu, kao i detalji rješenja građevinskih spojeva, prolaza kroz betonsku konstrukciju i prekida betoniranja. To su unaprijed dogovoreni elementi s odgovarajućim konzultantima, izvođačima, projektantima i investitorima.

 

Za primjere pogledajte naše projekte novih konstrukcija.

HIDROIZOLACIJA XYPEX® KAO PREMAZ

aplikacija-premaz.jpgXYPEX® tehnologija imati kompletnu paletu proizvoda za hidroizolaciju i povratku funkcije betonskih konstrukcija. Kreću se u rasponu od materijala za vrlo brzo zaustavljanja naglih prodora vode do zaustavljanja vlaženja betonskih konstrukcija pomoću kašastih premaza na bazi cementnog morta, sve na bazi tehnologije kristalizacije betona. Materijali XYPEX® su uspješno korišteni na velikom broju projekata diljem svijeta gdje postoji nužan uvjet za potpuno suhom okruženju.

 

Ovisno o problemu,  bilo sanacija ili nove betonske konstrukcije, XYPEX® ima različita rješenja premaza za postizanje potpune vodonepropusnosti betonskih konstrukcija u svim uvjetima.

 

Za primjere pogledajte naše projekte sanacije.

HIDROIZOLACIJA XYPEX® KAO SUHI POSIP

aplikacija-ds1.jpgSuhi posip materijal XYPEX® Concentrate DS-1 je dodatna opcija s istom XYPEX® tehnologijom kristalizacije, kako je već navedeno. Kao i kod drugih, XYPEX® aplikacija posipnim materijalom postaje sastavni dio podloge i daje iste prednosti hidroizolacije kao i kod primjene premaza ili aditiva u betonu.

 

XYPEX® Concentrate DS-1 sadrži elemente koji površini daju veću otpornost na udar i habanje.