Hidroizolacija betona

kristalizacijomTM

 

 

 

 

Održiva gradnja

 

 

Video tehnologije

 

 

Video kompanije

 

 

Održiva gradnja

 

 

Prednosti

 

 

Pitanja i odgovori

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Razmišljamo zeleno

Uvijek ne nalazimo svoju zelenu zastavu, ekološki prihvatljivu zastavu, no XYPEX i njegova obitelj kristalnih betonskih vodonepropusnih proizvoda uvijek su imali topli odnos s okolinom

Biti prisutan u više od devedeset zemalja,  više od četrdeset godina nam je dalo globalno razumijevanje ekoloških standarda i očekivanja. I dalje podržavamo programe kao što su sustavi ISO i graditeljske ocjene poput LEED-a koji pojačavaju kvalitetu proizvoda, korporativnu odgovornost i današnje ekološke probleme.

XYPEX: biti prisutan i razmišljati zeleno su naše trajne obveze

Energetska učinkovitost, odabir materijala, smanjenje utjecaja na lokaciju i smanjenje količine VOC-a - to su "zelene" prednosti koje netoksični XYPEX proizvodi pružaju svijetu gradnje i težnju za održivosti okoliša.

 

Materijal i smanjenje radne snage

XYPEX kristalna hidroizolacija može se koristiti kao betonska smjesa čime se eliminira rad potreban za postavljanje membrana ili premaza i značajno snižavanje troškova i zahtjeva materijala.

 

Recikliranje betona

Vodootporni beton koji je tretiran XYPEX proizvodima (premazi, ispunom ili dodacima) se može u potpunosti reciklirati, dok beton koji ima pričvršćenu membranu ne može.

 

Trajno rješenje

Za razliku od membrane i drugih površinskih premaza, XYPEX kristalna vodonepropusnost ne može se probijati ili oštetiti tijekom punjenja i ne narušava se tijekom vremena.

 

Hlapljivi organski spojevi (VOC)

XYPEX kristalna vodonepropusnost ne sadrži VOC. Ovo se dobro uspoređuje s membranama koje se primjenjuju tekućinom i sadrže značajne količine VOC-a.

 

Smanjenje atmosferskog CO2

Budući da proizvodnja cementa znatno doprinosi atmosferskom CO2, ključna je svrha smanjenja potrošnje cementa. Zamjena visokog pepela i šljake u dizajnu betonske smjese dobila je veliku popularnost. XYPEX Admix vodonepropusni aditiv je učinkoviti hidroizolacijski proizvod u betonu s visokim sadržajem pepela i troske cementa. To omogućava upotrebu visokih zamjenskih kombinacija.

 

XYPEX Doprinosi sljedećim LEED bodovima

Materijali i resursi

MR kredit 2.1

Upravljanje građevinskim otpadom

Preusmjeriti odlagališta otpada na odlagališta i spalionice izgradnje, rušenja i uklanjanja zemljišta. Preusmjeriti reciklirane oporavljene resurse natrag u proizvodni proces. Pakiranje XYPEX-a, 100% je reciklirano i stoga se može uključiti u plan gospodarenja otpadom koji je recikliran.

 

MR kredit 5.1

Regionalni materijali 10% (do 20%) eksploatirani, prerađeni i proizvedeni u regiji (točke 1 ili 2)

Povećati potražnju za građevinskim materijalima i proizvodima koji se eksploatiraju i proizvode unutar 900 km od projekta, čime se potiče korištenje autohtonih izvora i smanjenje utjecaja na okoliš koji proizlaze iz prijevoza. XYPEX proizvodi se proizvode u Europi (Prag – Češka).

 

Unutarnja ekološka kvaliteta

EQ kredit 4.2

Boje i premazi s niskim emitiranjem (1 točka)

Smanjite količinu onečišćenja unutarnjeg zraka kao što su  su mirisi, iritirajući i/ili štetni za udobnost i dobrobiti instalatera i korisnika. XYPEX proizvodi sadrže nula VOC.

 

Inovacija i proces izrade

ID kredita 1-1.4 Inovacija u dizajnu (1-4 bodova)

Izvanredna izvedba iznad zahtjeva koje je postavio LEED za sustav zelene gradnje novih građevina i/ili inovativne performanse u kategorijama zelenih zgrada koje nisu posebno obrađene od LEED za sustav gradnje zelene gradnje novih građevina.

 

 

Ekskluzivni zastupnik i ovlašteni distributer za Republiku Hrvatsku:

 

STAV-ing d.o.o.

Jukićeva 8a

10000 Zagreb

Tel: 01-3041400

Fax: 01-3041402

info@xypex.hr

 

XYPEX CHEMICAL CORPORATION

 

www.xypex.com

© STAV-ing d.o.o. 2019. Sva prava pridržana.