Hidroizolacija betona

kristalizacijomTM

 

 

 

 

XYPEX sustav, servis i jamstvo

 

 

Dodaci

 

 

Premazi

 

 

Posipi

 

 

Pukotine

 

 

Prednosti

 

 

Testiranja

 

 

Jamstvo

 

 

 

 

 

 

 

STAV-ing d.o.o. isporučuje XYPEX materijale na hrvatsko tržište od 2004. godine. Od samog početka prodaja je bila isključivo uz našu podršku i kontrolu ugradnje. Time smo željeli izbjeći rizike povezane s nepravilnom primjenom. Iako je XYPEX izgubio dio svoje prodaje ovim sustavom, stekao je reputaciju pouzdanog materijala s vrlo raznolikom upotrebom.

 

Tijekom prvih godine, velika većina zahtjeva bila je sanacija, posebice podzemnih konstrukcijea zgrada koje su pokazivale curenje.

 

Otprilike od 2.000. godine, količina materijala primijenjenog na nove konstrukcije naglo je porasla, a XYPEX Admix se počeo sve više i više biti u uporabi. Trenutno se oko 80% distribuiranog materijala koristi za nove konstrukcije, 20% za sanaciju i popravak starih betonskih konstrukcija.

 

Osim hidroizolacije, XYPEX je također certificiran kao radonska izolacija nudeći optimalno kombinirano rješenje za oba rizika u tom pogledu. Radon je prirodan podzemni radiotoksičan i kancerogen plin ako se udiše, a nalazi se na području cijele Republike Hrvatske:

STAV-ing d.o.o. nudi punu podršku za sve XYPEX proizvode. Osim osnovnih informacija, tehnički podaci svih proizvoda dostupni su na našoj web stranici. Za građevinske tvrtke, odnosno uglavnom opće izvođače i dobavljače monolitnih konstrukcija, nudimo potpunu hidroizolaciju podzemnih konstrucija XYPEX sustavom.

 

XYPEX hdroizolacijski sustav je dokazan na tržištu i pouzdana alternativa vodootpornoj betonskoj tehnologiji za vodonepropusne betonske konstrukcije, nazvane "bijele kade". Kao i kod ove tehnologije, konstrukcijski beton s XYPEX proizvodima preuzima statičku i brtvenu funkciju, ali također pruža mogućnost samoizlječenja pukotina do 0,4 mm širine. To omogućuje, između ostalog, skraćivanje vremena izgradnje, pojednostavljenje detalja izgradnje i značajno smanjenje rizika od pogrešaka zbog ljudskog faktora u implementaciji armiranobetonskih konstrukcija.

 

XYPEX sustav se sastoji od nekoliko elemenata koji osiguravaju pouzdanu zaštitu podkonstrukcije od prodora vode kroz betonsku konstrukciju.

 

XYPEX sustav se sastoji od:

      betonske podzemne konstrukcije s dodatkom XYPEX Admix C-1000 NF

      obrada radnih spojeva

      definiranja prekida betoniranja

      definiranja nprogramiranog rastezanja betona

      ugradnja prodora kroz elemente sustava

      instalacija višestruke zaštite kod dilatacija

      bezbojne kristalne formacije postaju sastavni dio betona

      jamstva.

 

STAV-ing osigurava kvalitetu izvedbe izolacije za svoje primjene. S gotovo 20 godina iskustva u primjeni, znamo da XYPEX materijali mogu pouzdano zatvoriti i zaštititi potkonstrukciju. No, ono što smatramo iznimno važnim je da, čak i ako se pojavi bilo kakav nedostatak, možemo ih ispraviti iz unutrašnjosti konstrukcije bez ikakvih problema i kašnjenja. Investitoru ne nudimo fiktivnu garanciju, već jamstvo koje možemo ispuniti. Naše iskustvo u sanaciji osigurava brzo i pouzdano obavljanje posla.

 

Treba napomenuti da velika većina novih zgrada gdje je implementiran XYPEX sustav ne zahtijeva nikakvo dodatno brtvljenje i konstrukcija je potpuno vodootporna.

 

STAV-ing surađuje s dobavljačima i investitorima na više razina - glavni je izvođač radova na izgradnji potkonstrukcije na većini zgrada i tako nosi cjelovito jamstvo za hidroizolaciju zgrade. Međutim, na mnogim gradilištima opskrbljuje samo komponentama aditiva za beton i stoga nosi samo jamstvo za njihovu nepropusnost, spojeve i druge detalje koje je odabrao investitor. Radimo s investitorom, dobavljačem i projektantima kako bismo odabrali najoptimalnije rješenje, kako u smislu cijene tako i radne snage.

 

Detaljne informacije o svim materijalima, njihovim svojstvima, ispitivanjima i uputama za primjenu, uključujući standardizirana rješenja navedena su u Priručniku za tehnologiju XYPEX i Općem tehnološkom postupku, koji ćemo Vam rado poslati.

 

Također pružamo savjete o korištenju XYPEX materijala, kako u fazi pripreme projekta tako i na samom gradilištu. Naši će inženjeri doći k vama bilo gdje da vam pomognu u dizajniranju idealnog rješenja za zaštitu vaše zgrade.

 

Molimo  kontaktirajte nas  i mi ćemo pružiti punu podršku.

 

Za određene dodatne tehničko-tehnološke informacije u vezi projektiranja, doziranje i uputa za korištenje obratiti se u naš tehnički odjel.

 

 

Ekskluzivni zastupnik i ovlašteni distributer za Republiku Hrvatsku:

 

STAV-ing d.o.o.

Jukićeva 8a

10000 Zagreb

Tel: 01-3041400

Fax: 01-3041402

info@xypex.hr

 

XYPEX CHEMICAL CORPORATION

 

www.xypex.com

© STAV-ing d.o.o. 2019. Sva prava pridržana.